Defend Kurdistan İnisiyatifi’nden ‘Kan Kuyusu’ eylemi

  • dünya
  • 12:57 15 Haziran 2022
  • |
img
ALMANYA - Almanya'da Defend Kurdistan Aktivistleri, “Kan Kuyusu” adını verdikleri bir eylem yaparak, Türkiye'nin Rojava’ya yönelik saldırılarını kınadı.
 
Almanya'nın Magdeburg kentinde bir süs havuzunu kırmızı boya ile kızıla boyayan Defend Kurdistan Aktivistleri, Türkiye saldırılarını kınayarak, saldırıların tek kurbanlarının siviller olmadığına, ekolojik yıkımın da olduğuna dikkat çekti.
 
Defend Kurdistan Aktivistleri, eylemlerinin ardından yayınladıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
 
"Rojava'da kuyular kana bulandı. Şehrimizin insanlarını bu çirkin gerçek hakkında bilinçlendirmek için bu eylemi gerçekleştirdik. Savaşın burada, başladığı ve burada sonlandırılması gerektiği konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Diyoruz ki: Türkiye'ye silah ihracatını durdurun. Kürdistan'ı savunun. Eylemimizin nedeni şudur: Türk devleti, Suriye'nin Kuzey’inde insanlık dışı bir savaş yürütüyor. Erdoğan halkın kendi kendini yönettiği Kürt özerk bölgesini bir diken olarak görüyor. Kürt nüfusu ırksal olarak baskı altında tutulmaktadır. Türkiye'de Kürtlerin kendi anadillerini konuşması, kültürlerini yaşamaları yasaklanmış durumdadır. Bu uygulama artık Kuzey Suriye'de de uygulamaya konulmuş durumdadır. Savaşı durdurun, savaşacaksanız ırkçılıkla savaşın. 
 
ALMANYA SUÇ ORTAĞIDIR 
 
Bu savaşın kurbanları yalnızca sivil nüfus da değil, aynı zamanda Kürdistan'ın doğasıdır. Türk ordusu insanları geçim kaynaklarından yoksun bırakmak için kimyasal silahlar ve zehirli gazlar kullanmakta, kuyu ve nehirler gibi su kaynaklarını zehirlemekte, ormanları yakmaktadır. Savaş, iklim krizinin bir numaralı nedenidir. Bu yaşanan durumda Alman devleti de suç ortağıdır. Rheinmetall gibi savunma şirketleri Türkiye'ye on yıllardır silah, insansız hava aracı ve tank tedarik ediyor. Federal hükümet açıktan destek açıklamaları yapmasa da, bu ölümlerde payı vardır. Silah anlaşmaları ve ekonomik işbirliği sürdüğü sürece Alman hükümeti Türkiye'nin suç ortağıdır. Savaş burada başladı, burada durdurmalıyız"